onsdag 22. februar 2012

FN truer det frie Internett!

Med Kina og Russland i spissen så ønsker FN å ta kontroll over internett. Det svenske nettstedet idg.se skriver om planene om å sentralisere all nettkontroll under FN-paraplyen. FN er fylt opp av stater som ikke setter ytringsfrihet høyt og som i stor grad ser på fri internettbruk som en trussel mot deres makt og kontroll over befolkningen.

Det er umulig å se for seg at disse statene, sammen med stadig mer overvåkningskåte vestlige land, vil kunne komme frem til annet enn kraftige restriksjoner på både politiske og andre ytringer. Det er heller ikke et behov for å samle internett under en kontrollmyndighet, det er et alvorlig demokratisk problem at en liten gruppe skal sitte med all makt til å styre hvem som får være på internett og hva de skal kunne gjøre på nettet.

Det er viktig at folk fortsetter kampen mot overvåkningssamfunnet, det er ikke tid for hvile selvom man har vunnet noen slag. Myndighetene som føler seg truet av det frie internett vil ikke gi opp å forsøke å overvåke deg og ditt, og de vil hele tiden se etter nye muligheter til å lure befolkningen til å godta og sette trygghet foran frihet. Men det fins ikke noe som heter litt overvåkning, så lenge overvåkningen ikke er totalt og det fins smutthull så vil alltid onde krefter bruke seg av smutthullene - og det vil føre til at myndighetene vil foreslå nye innskrenkninger i befolkningens grunnleggende frihet. Vi ser allerede at datalagringsdirektivet versjon 2.0 er på vei, som vi skrev om i et blogginnlegg tidligere denne uken. For de som tror at overvåkning er svaret så vil det aldri bli nok kontroll over mennesker og vår kommunikasjon.

Ta vare på ditt eget personvern og din integritet gjennom å bli medlem i Speak for Freedom!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar