onsdag 29. februar 2012

Google er en versting

Google er en versting når det gjelder respekt for menneskers integritet og personvern. De nye personvernsreglene som gjør at de sprer informasjon om din nettbruk til dusinvis av nettsider er ikke bare bekymringsverdig, men også muligens brudd på EUs lovverk. Det franske datatilsynet kommer med meget sterk kritikk av Googles nye personvernsreglement og ber om at de ikke innfører det før man har fått sjekket ut lovligheten av det.

Google har dessverre ikke fulgt oppfordringen fra en rekke datatilsyn rundt om i Europa, inkludert det norske. Det betyr at de fra i morgen, 1.mars, kan dele alle opplysninger de har om ditt nettbruk til andre nettsider de eier eller samarbeider med. Og det er heller ikke kun opplysninger fra og med 1.mars som de vil dele, de vil dele alt du har gjort på nett siden du ble bruker hos Google. Vi har vært i kontakt med brukere som har funnet detaljert søkehistorikk helt tilbake fra 2007. Det vil si nesten 5 år med info om deg som Google vil begynne å spre fra i morgen av.

Les her hvordan du kan slette din søkehistorikk og hindre at det blir lagret fremover.

Vi anbefaler alle å være meget forsiktig med sin bruk av google-tjenester, og være bevisst på hvordan man bruker deres produkter. Og vi har derfor blant annet anbefalt søkemotoren DuckDuckGo som er ledende på personvern og ikke lagrer det du søker etter. Det viktigste vi har er forbrukermakt, men det forutsetter at man er klar over hvordan en tjeneste fungerer og den kunnskapen er dessverre mangelfull når det kommer til Google. Så derfor er det viktig å spre budskapet om gode alternative tjenester og vi tar gjerne i mot tips på vår mail om nettsider som fortjener promotering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar