onsdag 22. februar 2012

Slett din google-historikk før 1.mars

Mange har Google-konto (f.eks Gmail) og de aller fleste er ikke klar over hvor mye informasjon Google samler om deg. Fra 1.mars kommer de også til å dele all den informasjonen med nettsider de er medeier/samarbeider med. Derfor er det viktig at du for ditt eget personvern sletter den informasjonen før 1.mars.

Her er en veldig enkel guide til hvordan du gjør det - og det tar bare to minutter!

Så et spørsmål - Hva var du opptatt av 24.mars 2009? Du husker sannsynligvis ikke, men desverre har Google lagret det. Alt du har søkt på siden du opprettet Google-konto ligger tilgjengelig i Googles historikk. De fleste bruker Google som sin faste søkemotor, og da kan man tenke seg hvor mye de får vite om deg. Har du noen gang søkt på dine helseproblemer? Google vet om det. Har du i et lekent øyeblikk søkt etter erotiske artikler? Google vet om det. Og det er denne informasjonen de fra 1.mars vil dele med andre nettsider (som Youtube eller Google+). Derfor er det viktig at du går igjennom guiden for å slette historikken, slik at du slipper at privat og sensitiv informasjon om deg havner på avveie.

Det er et fåtall som er klar over hvor mye info som lagres om deg som bruker på forskjellige nettsteder, og det er et betydelig problem. Selskapene gjemmer den informasjonen så godt de kan og i enkelte tilfeller villeder kunder til å godta overvåkningen pga at det er pakket inn i ord om brukervennlighet. I stede for at myndighetene bruker tiden på å finne nye måter å prøve å overvåke sin befolkning på så burde de heller fokusert på å få et tydelig og enkelt lovverk som forbyr lagring av personlig informasjon og at nettsider plikter å fortelle i klare ordelag om hvilken informasjon de samler inn om deg.

Speak for Freedom vil jobbe med å spre informasjon slik at du som bruker av tjenester på nettet har den kunnskapen du trenger til å beskytte ditt privatliv og din integritet. Vi trenger din hjelp til å spre budskapet, så fortell gjerne dine venner om vår blogg og hjemmeside!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar