mandag 20. februar 2012

Hva er vårt mål?

Speak for Freedom er en internasjonal organisasjon som jobber for personvern, personlig integritet, demokrati og menneskerettigheter.

Spørsmål om personvern og retten til å ikke bli overvåket har vært et hett tema i Norge de siste årene, og utviklingen har gått i feil retning både her hjemme og i resten av den vestlige verden. Det er en utvikling som bekymrer mange av oss og det danner bakteppe for det arbeidet vi nå starter i Speak for Freedom.

Hovedformålet er å sikre at mennesker kan kommunisere med hverandre uten bekymring for at samtaleinfo blir lagret og knyttet opp mot ditt navn, og at man skal kunne bevege seg i samfunnet med mobiltelefon uten å få lagret hvert eneste skritt en tar. Datalagringsdirektivet som nå bare er måneder fra å bli iverksatt tar fra nordmenn disse grunnleggende rettighetene.

I tillegg så har man erfart at også opplysninger til private aktører kan komme på avveie eller misbrukes, samt at flere og flere krever mobilregistrering for å kunne bruke deres tjenester. Det er bekymringsfullt siden det lett kan spores tilbake til enkeltindivider, som da kanskje ikke kan bruke sin yttringsfrihet til fulle.

Derfor tilbyr vi medlemmer hos oss anonyme mobilnummer via vår organisasjon. Som en internasjonal organisasjon med sete på Seychellene så vi ikke underlagt norsk eller europeisk jurisdiksjon. Vi er underlagt seychellisk jurisdiksjon og vil forholde oss til rettslige avgjørelser som måtte komme derfra, og inntil da så vil vi aldri gi ut noen informasjon om våre medlemmer. Alle medlemslister og informasjon ligger på krypterte servere offshore og vi setter din personlige sikkerhet meget høyt.

Det gir en unik mulighet for nordmenn til å sikre sitt privatliv og oss kjent er det ingen andre organisasjoner eller bedrifter som gir et lignende tilbud i dag. Denne tjenesten er på ingen måte ment til å misbrukes og vi tar sterk avstand fra all brudd på norsk lov. Vi vil også terminere medlemskap ved misbruk, og vi ser ikke på tjenesten som en sikkerhet mot å bli tatt for kriminelle handlinger. Fortsatt vil godt politiarbeid kunne oppklare eventuelle lovbrudd, og vi har tillit til at poltiet er kapable til å sikre landets innbyggere med vanlige etterforskningsverktøy.

Det er mye idealisme bak det her prosjektet, og vi håper at folk vil se behovet for denne type tjenester slik at det vil bli et levedyktig alternativ. Vi ønsker også å bidra i samfunnsdebatten og vekke opp befolkningen før utviklingen med overvåkning kommer ut av kontroll.

Organisasjonen er i en oppstartsfase, og vi ser for oss å kunne tilby flere tjenester til våre medlemmer etterhvert. Så vi tar gjerne i mot forslag og ideer til både tjenster og samarbeid. Så du kan gjerne sende oss en mail på norway@speakforfreedom.org.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar