tirsdag 21. februar 2012

Overvåkningen intensiveres videre

"Den britiske regjeringen mener EUs datalagringsdirektiv ikke er effektivt nok mot terrorisme. De vil blant annet overvåke hvilke nettsider innbyggerne bruker og hvem de har kontakt med på Facebook."

Det er det dystre bilde Aftenposten gir oss, og det er desverre slik overvåkning fungerer. Det er umulig å overvåke seg frem til sikkerhet, og når man ikke innser det så vil eneste farbare vei være å hele tiden stramme inn når overvåkningsentusiastene ser at overvåkningen har for mange hull. Skal overvåkning fungere så må den være total, for inntil da så vil alle med onde hensikter alltid lete etter og bruke smutthullene som er der. De faglige rådene har vært tydelige på at det ikke er vanskelig å omgå datalagringsdirektivet om man ønsker det, og da sitter man igjen med å overvåke vanlige menneskers kommunikasjon. Overvåkning er et unødvendig onde, og det er ikke mulig å ha både et overvåkningsamfunn og et fritt demokratisk samfunn.

Det tilhører privatlivet hvem man prater med på sosiale medier eller for den del mobiltelefonen, det er en informasjon som man har en grunnleggende rett til å styre selv. Den retten er allerede kraftig utvannet med datalagringsdirektivet versjon 1, og vi ser nå hva som venter oss litt frem i tid. Det er derfor viktig at befolkningen står opp, ikke bare i de politiske prosesser, men også at man tar praktiske grep for å hindre å bli offer for overvåkning.

Vi er derfor stolte over vårt tilbud som gir medlemmer i Speak for Freedom anonyme mobilnummer* slik at myndighetene ikke kan fotfølge deg døgnet rundt.Det er et helt lovlig og effektivt tilbud når du ønsker å være anonym og sikre deg mot overvåkning.

Du kan bli medlem i Speak for Freedom ved å besøke vår hjemmeside. Stå opp for din frihet i dag!

* Medlemmer får et norsk mobilabonnement registrert via vår organisasjon som ikke er underlagt norsk jurisdiksjon, slik at det ikke er sporbart til den enkelte bruker. Vi gir ikke ut noen form for medlemsinformasjon


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar