torsdag 12. april 2012

Demonstrasjon mot overvåkningssamfunnet

I dag (12.04.12) klokken 16.00 utenfor Stortinget så skal det holdes en demonstrasjon mot overvåkningssamfunnet. Initativtakerne er Erlend Thune og Sjur Cappelen Papazian. På denne facebook-siden forklarer de hvorfor demonstrasjon er viktig.

Vi vil gi skryt til Thune og Papazian, det er viktig med en folkelig mobilisering mot stadig mer overvåkningskåte politikere, som ikke forstår grensen mellom frihet og trygghet. Selvom datalagringsdirektivet er vedtatt innført så var den folkelige motstanden med på både å gjøre kravene strengere og implementeringen vanskeligere, samt at personvern spørsmål ble løftet opp i samfunnsdebatten.

Utfordringen med slik mobilisering er å få det til å vedvare over en lengere periode, for vi vet at myndighetene driver en utmatningsstrategi for å gjennomføre sine overvåkningstiltak. Tanken er om folk sier nei til et lovverk så kan man forandre navnet og nyansene i teksten for så å prøve på nytt, og på nytt og på nytt. Som de som følger med på bloggen vår ser så jobber myndighetene i hele vesten med innføring og utvidelse av overvåkningslovverk. Datalagringsdirektivet er på ingen måte endestasjonen for overvåkning om ikke folket setter ned foten, i England er de dager fra å foreslå versjon 2.0 av datalagringsdirektivet, i USA er de i gang med å forberede det nye lovverket CISPA og de har allerede vedtatt kraftige skjerpelse på overvåkning og det uten politisk behandling.

Derfor er det viktig å være klar over at det her er en langvarig kamp, men det er også den viktigste demokratikampen som står i vesten i dag. Et land der staten kan overvåke all kommunikasjon mellom borgerne er ikke et fritt land, uavhengig om hva myndighetene sier intensjonen med overvåkning et. I det øyeblikket menneskene vet at alt de gjør lagres og kan brukes mot de i fremtiden så begrenser det muligheten til å ytre seg fritt, og selvom man tror godt om de politikerne man har i dag så er det ingen som vet hvem som sitter med makten om 5 eller 15 år og hvilken form for lojalitet de krever fra folket.

Det hjelper å engasjere seg, både med demonstrasjoner, gjennom å kontakte politikere ansikt til ansikt eller via mail eller sosiale medier, ved å informere venner, familier og kollegaer om samfunnsutviklingen og skape debatt i alle fora om personvern. Så vi oppfordrer de som kan til å stille opp utenfor Stortinget i dag, og om du ikke kan møte opp så bruk i hvertfall noen minutter i dag for å kjempe for retten til privat liv på din egen måte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar