mandag 5. mars 2012

Cybertrusler bør stoppe datalagring

Mandag ble trusselvurderingen til forsvarets etterretningstjeneste lagt frem og de har et rettmessig fokus på cyberterrorisme. Vi vet at datasystemer er sårbare, og at det ikke fins noen 100% trygge systemer - og når vi vet om en rekke vellykkede hackerangrep mot blant annet FBI og Pentagon så viser det til fulle at det er en reell trussel.



Og det her bør dermed få betydning for hvordan man vurderer personvern; påstandene fra overvåkningsentusiastene om at informasjon lagres trygt og ikke kan komme på avveie er opplagt løgnaktig - og den økonomiske verdien av å kjenne til folks kommunikasjon er betydelig. Derfor er det eneste som kan sikre vårt personvern og personlige integritet at ikke informasjon lagres. Dessverre har politikere i hele den vestlige verden, inkludert Norge, valgt det motsatte - at man skal overvåke hele befolkningen for å ta noen råtne egg.

Innrømmelsen av cyberkriminalitet fra myndighetene viser to ting; det ene er at lagring av data er høyrisikosport med våre sensitive opplysninger som innsats og det andre er at mennesker med onde hensikter ikke vil la seg stoppe av datalagring. Så dermed vil det medføre at vanlige borgere blir overvåket, mens kriminelle bruker hullene i systemet til å komme seg unna.

Vi håper at politikerne i Ap og Høyre som står ansvarlig for tidenes masseovervåkning av den norske befolkning velger å snu når virkeligheten stirrer de inn i øynene. Datalagringsdirektivet er enda ikke blitt implementert og Høyres krav i forhold til sikkerhet vil ikke kunne bli oppfylt, noe trusselbildet etterretningstjenesten beskriver gir solid bevis for, og da bør avtalen Høyre og Arbeiderpartiet underskrev i fjor forkastes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar