torsdag 1. mars 2012

Angiversamfunnet er her!

Regjeringen ønsker at du skal melde fra til Politiets sikkerhetstjeneste (PST) om "noen du kjenner er radikalisert eller er i ferd med å bli det". Og da kan vi bare ønske velkommen til det nye angiversamfunnet, og erklære det høytidelig for åpnet!

Vi lurer veldig på hva vil det si å være radikalisert? Hvem bestemmer hvilke meninger som er for radikale? Og hva skjer når noen blir meldt inn? Skal PST etterforske alle meldingene som kommer inn? Skal PST begynne å overvåke mennesker med radikale meninger her i landet?

Vi er prinsippielt kraftig i mot at myndighetene skal be om bekymringsmeldinger i forhold til politiske eller religiøse meninger. Det er stor verdi i et vidt spekter av meninger både i det private og offentlige rom, og vi ønsker ikke at folk skal legge bånd på sine meninger av frykt for å bli meldt inn og etterforsket av sikkerhetstjenesten.

Det her er et alvorlig angrep på det åpne og demokratiske samfunnet, og vi vil oppfordre Stortinget til å sette foten ned for denne angiverordningen. Folk bør bare oppfordres til å melde fra om trusler eller planer om lovbrud, og ikke et så vidt og ullent begrep som radikalisert.

Vi ønsker ikke politisk overvåkning i Norge, og en grusom og tragisk hendelse som 22.juli bør ikke misbrukes til å legitimere at staten kan overvåke sine egne borgere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar