fredag 2. mars 2012

Overvåking via Apps

Det her har vært skremmende uke når det gjelder sikkerhet og personvern for brukere av diverse apps til sine smarttelefoner. Det begynte med avsløringen om at blant annet Facebook kan lese innholdet på dine sms'er, så var det Apple sin mobilplattform som kunne stjele bildene dine - og i dag meldes det om at også Android telefonene gir tilgang til alt av bilder du måtte ha knipset.

Det store spørsmålet nå er jo hvorfor leverandør etter leverandør rett og slett ser ut til å gi blaffen i kundenes personvern og personlige integritet. Det virker som de lever etter et prinsipp om å ta så mye informasjon som overhode mulig, og så ta problemene når de eventuelt blir avslørt. Derfor fortjener de mediene som har jobbet med disse avsløringene stor honnør, det viser at den gode journalistikken fortsatt lever. Og så er det mer skuffende at det er så lite fokus på det i de store norske medier, det er stort sett bare fagmediene som har skrevet om det her som har betydning for en større og større andel av den norske befolkning.

Mobilapps er nye produkter, og disse avsløringene gjør at det i fremtiden vil bli tryggere å bruke produktene - for folk vil ikke godta at de ikke har kontroll over egne bilder og sms'er. Og derfor er den informasjonen som har kommet de siste dagene tross alt en gladnyhet for fremtidige brukere. Men samtidig er det trist at store globale selskaper i jakten på profitt er villig til å misbruke kunders tillit på det groveste, og det bare understreker hvor viktig det er å få på plass et enkelt og tydelig lovverk som beskytter brukerne av disse tjenestene.

Speak for Freedom jobber for å vekke bevissthet rundt personvern, overvåkning og ytringsfrihet, og vi kan også tilby medlemer et anonymt mobilnummer via vår organisasjon. Les mer på vår hjemmeside.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar