onsdag 21. mars 2012

Trist dag for Sverige - DLD vedtas

21.mars er en trist dag for våre svenske brødre, i dag vedtar også de datalagringsdirektivet som vil føre til en massiv overvåkning av egen befolkning. Det er ikke overraskende, fra regjeringen som allerede har innført militær overvåkning av egen og andre lands befolkning (FRA-loven) så var det ikke forventet noe annet. Men det gjør selvsagt ikke sviket mot folket mindre.

I Norge innførte en sosialdemokratisk regjering datalagringsdirektivet, mens i Sverige gjør en borgelig regjering det samme. Det viser at personvern og frihet ikke er spørsmål som hører hjemme på den politiske høyre-venstre aksen, men er like viktig uavhengig av ideologi og samfunnssyn. I Sverige som i Norge har motstanden vært stor, og motstanden har vært fra alle politiske leire. Særlig har ungdomspartier og organisasjoner vært tydelig på sin motstand, og det gir håp for fremtiden på en ellers svart dag for det frie åpne demokratiet.

Kampen for personvern, ytringsfrihet og menneskerettigheter vil fortsette, og det vil komme en dag hvor overvåkningskåte politikere vil bli stilt til ansvar for sine handlinger, det vil komme en dag hvor overvåkningssamfunnet vil bli kastet på søppeldynga og møte igjen sine fascistiske brødre. Vi har en sterk fremtidstro på et samfunn som ikke bygger på en stat som er redd for sitt eget folk, som ikke er villig til å ofre frihet for trygghet og som verdsetter mennesket som unike og ukrenkelige individer som faktisk har rett på et privatliv.

Men inntil den dagen kommer så må vi i tillegg til å fortsette kampen mot maktovergrep, også ta grep for å sikre vårt personvern og personlige integritet. Det er ikke for at vi har noe å skjule, men for at vi tror på retten til et privatliv. Vi er derfor stolte over å kunne tilby anonyme mobilabonnement gjennom vår organisasjon til våre medlemmer. Det gir deg en helt annen trygghet i at din personlige kommunikasjon ikke riskerer å bli misbrukt eller kommer i gale hender. Sjekk ut vår hjemmeside for mer informasjon og muligheten til å bli medlem. Speak for Freedom jobber også med å starte opp aktiviteter i Sverige, og det arbeidet er bare blitt enda viktigere etter dagens vedtak i riksdagen.

1 kommentar:

  1. Max-Planck instituttet i Tyskland fikk i oppdrag av justisministeriet i Tyskland å gjennomføre en analyse av om DLD har ført til/fører til en økning i oppklarte politisaker etc. De konkluderer med at dette ikke er tilfellet. Linker (desverre på tysk):

    Rapport: http://www.bmj.de/SharedDocs/Downloads/DE/pdfs/20120127_MPI_Gutachten_VDS_Langfassung.pdf?__blob=publicationFile

    Nyhetsmelding: http://www.heise.de/newsticker/meldung/Studie-Vorratsdatenspeicherung-verbessert-die-Aufklaerungsquote-nicht-1423035.html

    SvarSlett