torsdag 1. mars 2012

USA tar full kontroll over internett

Etter en rettsavgjørelse i staten Maryland i USA så har hjemmesiden til spilleselskapet Bodog blitt stengt ned. Det spesielle med det her er at verken Bodog eller deres serverleverandør holder til USA, men likevel er nettstedet stengt ned etter en rettsavgjørelse i en enkel stat i USA. Grunnen er at Verisign som er det private selskapet som styrer .com, .net og .name domenene på nettet holder til i California, og har nå gått forbi serverleverandør og stengt ned hele domenet.

Det Bodog driver med (poker og casino) er lovlig i en stor andel av land i verden, og likevel så blir de stengt ned pga internt lovverk i en enkelt stat i USA. Det betyr i klare ordelag at inneholder en side noe som amerikanske myndigheter mener er ulovlig så blir den stengt ned uavhengig av hvordan lovverket er i hjemlandet til eieren av domenet.

Det er et alvorlig angrep på hele tankegangen bak internett der mye av grunnlaget for den frie informasjonsstrømmen nettopp er at ikke et enkelt land kan stenge ned innhold de ikke liker. Vi vet at en rekke totalitære land som f.eks Kina og Iran stenger for at deres innbyggere kan gå inn på en rekke sider som ikke er godkjente av myndighetene, men det her er langt mer alvorlig siden USA ikke bare hindrer sin egen befolkning å bruke nettsider, men at de faktisk gjør at ingen i hele verden kan gå inn på de aktuelle nettstedene.

Vi er meget bekymret for utviklingen, og det er viktig at alle gode krefter går sammen om å finne løsninger som gjør at det frie internett blir bevart - og vi kan ikke forstå at resten av verdens myndigheter kan sitte stille å se på at amerikanske myndigheter tar full kontroll over hele grunnlaget for internett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar